За шоумен номер едно на България … На Слави Трифонов с любов

За шоумен №1 на България … На Слави Трифонов с любов

Миряна Мерудия

На 25.04.2015г., Слави Трифонов, “Ку-Ку Бенд Юнайтед” и гости са оставили без дъх 17 000 зрители в зала Арена Армеец в София с над тричасов концерт. Четейки отзивите за концерта – вече сериозно съжалявам, че не направих усилие, за да съм и аз на този концерт. А защо ли? Ще разкажа накратко…

 Аудиокасетките

Аудиокасетките с албумите на Ку-Ку и Каналето ми бяха едни от любимите. Макар и да не разбирах студентското предаване, вече когато се беше появило Каналето – наистина ми беше и интересно, и смешно. Сестра ми и тя така, ама с три години закъснение. И все пак, основното, на което се радвахме, всъщност беше музикатаОценявахме идеята да се прави нещо наше родно, с типичните за географския ни район ритми, с много плам, професионализъм и размах.

 SlaviWeb

През 2001-ва година създадохме страница в интернет, посветена на “Шоумен №1 на България”, както беше известен тогава Слави Трифонов. Казваше се SlaviWeb и мога съвсем смело да отбележа, че по това време продукцията “Шоуто на Слави” все още нямаше такава, т.е. бяхме първите.

Споделяме с вас и един от любимите ни монтажи, които е правила Виктория през този период.

 Концерти

Когато се връщам в спомените си сме присъствали на концерти от всички техни турнета, като последното е “Новите варвари” през 2001, а като разглеждам дискографията им – аз съм ги слушала до около 2004-та година или албума “Прима патриот”.

 Днес

Сега вече отдавна не гледам шоуто, въздържам се да чета разноцветните клюки по отношение на Слави Трифонов, не съм и в особен възторг от музикалните им произведения напоследък. Но с този грандиозен концерт, циркулиращите в интернет клипчета и споделени впечатления, наистина си дадох сметка, че

когато един изпълнител е голям – той е голям завинаги!

И на най-големите и талантливите им се е случвало да имат и по-слаби албуми, и не толкова завладяващи песни. С видяното в клипчетата се върнах назад във времето и осъзнах, че може би не съм била много честна към Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд, пренебрегвайки ги през последните 10 години… Искрено се радвам обаче, че 17 000 не са направили същата грешка и са напълнили зала “Арена Армеец” подобаващо! И тъй като не съм била на мястото на събитието – намерих една много интересна хем-тъжна-хем-весела статия, която споделям с вас.

 

П.п. Дори има едно място, където Слави наистина има толкова величествен статут, че е увековечен по подобаващ начин:

 

*Снимки: Facebook и Brato.bg